Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013











Οι αλλαγές στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν στο ΕΠαγγελματικό Λύκειο.
Το ΑΝ_ΕΠαγγελματικό Λύκειο

Ένας ακόμη "αιφνιδιασμός" από τους συντάκτες του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας της Φυσικής Γενικής Παιδείας εμφανίζονται μειωμένες κατά μια (1) [από δύο (2) σε μια (1)] τόσο στη Β' όσο και στη Γ' τάξη του ΕΠΑ.Λ.. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Χημεία Γενικής Παιδείας. Οι δύο (2) πλεονάζουσες ώρες διατίθενται στα Θρησκευτικά [μια (1) ώρα] και στην Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ [μια (1)]. Αναιτιολόγητη επιλογή, ειδικά για το συγκεκριμένο τύπο Λυκείου ... έναν τύπο Λυκείου που στην Α΄ τάξη και στην Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών προβλέπει τη διδασκαλία των μαθημάτων Αρχές Μηχανολογίας (με υπόβαθρο τις γνώσεις Μηχανικής από την υποχρεωτική εκπαίδευση) και Αρχές Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρολογίας (με υπόβαθρο τις γνώσεις Ηλεκτρισμού από την υποχρεωτική εκπαίδευση) … έναν τύπο Λυκείου στο οποίο «Τα μαθήματα ανά Ειδικότητα Τομέα Ομάδας Προσανατολισμού στη Β΄ και Γ΄ Τάξη …, καθώς και οι διδακτικές ώρες αυτών καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.».
Σημειώνεται επίσης ότι οι προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης των παιδιών που θα φοιτούν στα ΕΠΑ.Λ. θα διαφέρουν από τις αντίστοιχες των παιδιών που θα φοιτούν στα ΓΕ.Λ. [γενικός βαθμός ίσος ή μεγαλύτερος του δέκα (10) ή επανάληψη της φοίτησης].
Όλα τα παραπάνω, μολονότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους απόφοιτους των ΓΕ.Λ..

Σοβαρευτείτε κυρίες και κύριοι...
Επιτροπή Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου