Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιδότηση για την πρόσληψη 5.000 νέων πτυχιούχων

Στην πρόσληψη 5.000 ανέργων έως 35 ετών πτυχιούχων ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού θα οδηγήσει το ειδικό πρόγραμμα που έχει στη φαρέτρα του ο ΟΑΕΔ.

Στην πρόσληψη 5.000 ανέργων έως 35 ετών πτυχιούχων ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού θα οδηγήσει το ειδικό πρόγραμμα που έχει στη φαρέτρα του ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα ο οργανισμός θα επιχορηγήσει τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε αυτές να προχωρήσουν στην πρόσληψη των ανέργων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ενώ για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
24 μήνες
Το ποσό επιχορήγησης της επιχείρησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται σε 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών και σε 20 € για τους ωφελούμενους άνεργους μέχρι 24 ετών.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις μήνες επιπλέον, δίχως επιχορήγηση.
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου