Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

                                                               5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
                                    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!!

Η σημερινή επέτειος της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος βρίσκει την χώρα μας σε περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης αλλά και Περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Σε πολλές περιοχές της χώρας μας το πρόβλημα της διαχείρισης αστικών αποβλήτων παραμένει και η ποιότητα του πόσιμου νερού και των συστημάτων αποχέτευσης συνεχώς υποβαθμίζεται.
Κάθε χρόνο πετιούνται 1.3 δισ τόνοι τροφίμων παγκοσμίως, δηλαδή περίπου το 30% της παγκόσμιας παραγωγής ενώ συγχρόνως ένας στους Εφτά (1/7) ανθρώπους ζει με λιγότερα από δύο (2) ευρώ την ημέρα και είκοσι χιλιάδες (20.000) παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε (5) ετών πεθαίνουν κάθε ημέρα από την πείνα.
Η σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ δεν είναι μια επέτειος εορτασμού, αλλά έντονου προβληματισμού για την κατάσταση του Περιβάλλοντος.
Οφείλουμε να υιοθετήσουμε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και παράλληλα να πιέσουμε την πολιτεία για ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της καθαρής ενέργειας. Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του Πλανήτη οφείλεται όχι μόνο στην παραγωγή ενέργειας αλλά και στην παραγωγή, μεταφορά και υπερκατανάλωση τροφίμων (Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα).
Οφείλουμε να υιοθετήσουμε το πρότυπο της Μεςσογειακής Διατροφής, ένα σύμβολο υγείας, ευζωίας και μακροζωίας και συγχρόνως ένα πρ΄'οτυπο φιλικό στο περιβάλλον.
Σκεφτόμαστε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ , Δρούμε ΤΟΠΙΚΑ για να παραδώσουμε στους απογόνους μας ΈΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!!


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΜΚΕ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΟΖAΝΙΤΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου